уторак, 24. фебруар 2015.

Da li šminkanje može pomoći da se ulepša izgled?

     Ne verujem da postoji osoba koja je u potpunosti zadovoljna svojim izgledom. Moram priznati da bih ja, kao i mnoge od mojih prijateljica, volela da se podvrgnem nekom od tretmana koji pomažu postizanju lepšeg izgleda, ali...finansije su odlučujući faktor koji me sprečava da to učinim. Zbog toga se u retkim prilikama obraćam za pomoć šminki i... povremeno uspem da zaista poboljšam izgled. Evo i nekoliko trikova kojima se služim.
     Činjenica je da su s godinama usne sve tanje. Sva sreća što postoji optička varka kojom se postižu punije usne - prvo je potrebno olovkom za usne u odgovarajućoj boji (u skladu sa prirodnom bojom usana) definisati oblik (linija olovke treba da bude udaljena milimetar od prirodne linije jer će u suprotnom otići na kožu oko usana) a zatim se ruž koncentriše na spoljnim uglovima dok se na sredinu usana nanese malo sjaja.
     Jagodice se mogu istaći svetlijim tonom na njihovom samom vrhu dok se tamniji ton nanosi ispod njega, da bi se potom vlažnim sunđerom ili prstima ublažila granica između svetlog i tamnog. Posle toga je dovoljno staviti samo malo hajlajtera kako bi se dodatno naglasili vrhovi jagodica.
     Za mladalački izgled očiju je prvo važno "srediti" obrve - one se moraju uokviriti bež olovkom ili tanjim korektorom a zatim ispuniti olovkom za obrve. Potom se dodaje malo sjaja ispod luka obrva. Sjajem se ističu i uglovi očiju da bi se posle toga samo nanela maskara.
     Nesavršeni nos se može korigovati sa bronzerom i hajlajterom. Bronzer koji se koristi treba da ima smeđu bazu jer bi narandžasti ton učinio da se postigne pomalo veštački izgled.



     Iako sam ja uvek više za No make up stil mogu da kažem da je Kim Kardašijan pravi primer šta se sve može učiniti sa šminkom i kako se bez skupih procedura izgled može promeniti na bolje. 

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...