петак, 20. фебруар 2015.

Saveti za eliminisanje otečenosti lica

     Često imam probleme sa otokom lica i znam da je skoro nemoguće potpuno ga korigovati sa šminkom. Mada bi prvenstveno trebalo raditi na nalaženju uzroka za ovakvo stanje (unos previše soli, nedostatak sna, hormonska neravnoteža, problemi sa bubrezima...) postoji par poteza kojima bi se moglo uticati na eliminaciju ili ublažavanje neprijatnog stanja.
     Limfna drenaža je jedan od načina. Da bi se eliminisale toksične supstance koje se nalaze u koži potrebno je par minuta raditi nežnu masažu kružnim pokretima - ona treba da počne na čelu, zatim se masira predeo oko očiju da bi se proces završio u delu oko vilice. Takođe, možete da pogledate primer obične masaže (https://www.youtube.com/watch?v=hirieOWA1ZU) pa da je sami praktikujete - njeno svakodnevno ponavljanje će sprečiti nagomilavanje tečnosti u predelu lica.
     Kafu treba zameniti sa zelenim čajem jer on između ostalog vrši i ubrzavanje matabolizma i potstiče izbacivanje štetnih materija iz tela. 
     Krastavac je stari način za lečenje otečenosti lica. Komadiće rashlađenog krastavca treba staviti na oči, ali se njima može i masirati lice par minuta. 
     Ukoliko se otečenost lica često ponavlja potrebno je odabrati negu koja će na neki način sprečiti takvo stanje. Jedan od korisnih proizvoda je Vichy Aqualia Thermal - lagana krema koja potstiče cirkulaciju vode u svim zonama lica.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...