субота, 6. децембар 2014.

Božen cosmetics Piling sapun

     Pošto ovih dana nisam nešto pri parama, a potrebno mi je neko sredstvo za piling, odlučila sam se za ovaj Božen sapun (100gr, 150 dinara). U pitanju je sapun koji ima specifičnu kombinaciju algi i biljnih sastojaka i koji pogoduje svim tipovima kože.

    U sadržaju sapuna se nalaze i ljuspice badema koje imaju ulogu uklanjanja površinskog sloja mrtvih ćelija, a njihov "rad" ima za posledicu regenerisanu kožu.
    Iako je ovaj Božen piling sapun namenjen masnoj i nečistoj koži, mogu ga upotrebljavati i oni koji imaju problem sa cirkulacijom, kao i oni koji imaju malo grublju kožu. Oprez je potreban samo kada je u pitanju osetljiva koža jer se može dogoditi da dođe do iritacije (posebno ako se sapun malo jače pritiska tokom vršenja pilinga).
     Od sastojaka možemo spomenuti: vitamin E (antioksidant koji poboljšava teksturu kože i sadržaj vlage u njoj), Sodium Palm Kernelate (smeša ulja koštica palme i sodium hydroxida koja deluje omekšavajuće prilikom pranja površine kože), Sodium Palmate (aktivna supstanca za pranje), Glycerin (omekšavanje kože) i Sodium Chloride tj.kuhinjska so (čišćenje kože sa sapunom koji sadrži so je dobar način da se iskoristi njen mineralni sadržaj, kao i da se uklone mrtve ćelije i prljavština).         
    I pored toga što ovaj sapun ne pripada nekom zvučnom brendu, ne mogu da kažem ništa loše o njemu. Istina je da sam prilikom pilingovanja sapunom samo blago masirala lice, ali mi je to bilo dovoljno da očistim kožu i poboljšam njenu cirkulaciju. Uostalom, za to je ovaj sapun i namenjen.   

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...