четвртак, 6. новембар 2014.

Sofi sapun za dubinsko čišćenje kože


     I pored toga što je moja koža suva i osetljiva pa dosta vodim računa o njoj, dešava se da svakodnevna sredstva za čišćenje nisu uvek dovoljna. U tom slučaju obraćam se za pomoć sapunima za piling i dubinsko čišćenje kože. Nekada, u vreme Lush-a to je bio Dark Angels, a danas je u pitanju Sofi - sapun za dubinsko čišćenje kože sa aktivnim ugljem i glinom (Lilly, 130gr, 234 dinara).
     Da se radi o kvalitetnom sapunu govori i njegov sastav u kome se  pored aktivnog uglja (dubinski otklanja nečistoću i mrtve ćelije kože), gline kaolin (vezuje masnoću, nečistoću i otrove iz kože), ekstrakta ruzmarina (antioksidant), ultramarin pigmentaeteričnog ulja mente (ubrzava razmenu materija), eteričnog ulja pomorandže (regeneriše ćelije kože), kakao butera (omekšava kožu) i vode, nalaze i ulje koštica grožđa (ubrzava cirkulaciju), palmino ulje (antioksidant), maslinovo ulje (smiruje iritacije kože), ulje palminih koštica (prirodni lipid), suncokretovo ulje (sprečava gubitak vlage u koži), kokosovo ulje (omekšava kožu), ricinusovo ulje (daje vlažnost koži) i bademovo ulje (hrani kožu).
      Kao što već rekoh, moja kože nije problematična, ali zahteva povremeno dubinsko čišćenje tako da sapune koji su za to namenjeni koristim samo dva puta mesečno i to mi je dovoljno (mokro lice prvo izmasiram sapunom, penu ostavim minut-dva na koži i onda je sperem).
    U početku mi je malo bilo čudno što se ne stvara bogata pena prilikom pranja lica, ali...zato su rezultati u vidu čiste i glatke kože fantastični.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...