среда, 26. новембар 2014.

Nivea Q10 plus - testiranje

    Najbolja reklama za neki kozmetički preparat je njegov tester, tj.uzorak čijim će se (kratkotrajnim) korišćenjem utvrditi da li je u pitanju odgovarajući proizvod.
   Tako sam i ja dobila tri mala testera nove Niveine kolekcije sa koenzimom Q10 i kreatinom (dnevna krema, noćna krema i krema za predeo oko očiju). Radi se o kremama čiji je primarni cilj ublažavanje bora, a zatim i sprečavanje njihovog nastajanja.
     Prvo želim da kažem nešto o najvažnijim sastojcima - kreatin je supstanca koja služi kao depo energije potrebne koži koja stari i on usporava promene koje su nastale starenjem, a takođe i dovodi do regeneracije ćelija, pri tome "popravljajući" nastala oštećenja, dok je koenzim Q10 antioksidans koji štiti ćelije kože od propadanja i starenja i oživljava ih.
    Što se tiče dnevne kreme može se reći da njena lagana formula pruža hidrataciju, kao i osećaj meke kože, dok je SPF 15 štiti od nastanka bora izazvanih delovanjem sunčevih zraka. Noćna krema se bori protiv bora iznutra, ublažava ih i pomaže u borbi protiv stvaranja novih - njena formula je bogatija i pruža intenzivnu negu tokom noći. Krema za predeo oko očiju ima laganu, brzo upijajuću formulu koja korektivno deluje ne samo na bore, već i na tamne kolutove oko očiju - ova krema je dermatološki i oftamološki ispitana i pogodna je i za osobe koje nose kontaktna sočiva. 
   Posle par dana testiranja mogu da kažem da kreme nisu izazvale nikakve neprijatne reakcije na mojoj koži koja posle njih izgleda sveže, a da li je moguće zaista izbrisati bore - ne znam (za to je potrebno višemesečno korišćenje).

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...