петак, 1. август 2014.

Morač - piling gel protiv celulita

     Već dugo vremena tražim MeiLabove proizvode protiv celulita, ali sam tek pre par dana uspela da pronađem njihov piling. On se primenjuje kao pripremni postupak za uklanjanje izumrlih ćelija sa površine kože i pomaže da kasniji preparati efikasnije deluju.
     Piling je jako gust i prijatnog mirisa. U sebi sadrži 8% aktivnih materija od kojih treba posebno istaći beli biber koji je prirodni abraziv, a zatim i koštice kajsije, kurkumu, beli slez i etarska ulja morača i grejpfruta
     Brojnim istraživanjima je dokazano da etarsko ulje morača ima dejstvo na simpatički nervni sistem - udisanjem isparenja ovog etarskog ulja aktiviraju se mirisni receptori, povezani sa centrom za miris, a on sa hipotalamusom. Aktiviranje simpatičkog nervnog sistema rezultira povećanjem koncentracije kateholamina u cirkulaciji, a samim tim i sagorevanjem slobodnih masnih kiselina.  Rezultat ovog metaboličkog procesa je "pražnjenje" adipocita i njihovo smanjenje.
     Znam da bi bilo mnogo bolje da imam sve proizvode iz linije Morač, kako bi se oni dopunjavali, ali... i ovako mogu da kažem da čak i sa drugim preparatima, piling dobro igra svoju ulogu - ne samo da mi je koža posle njega glatka i pripremljena za nanošenje preparata protiv celulita, već i prijatan miris ostaje dugo prisutan na koži.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...