среда, 6. август 2014.

Still Keratin maska za kosu

     Iako su se Still maske za jednokratnu upotrebu pojavile pre par meseci, do sada nisam imala priliku da probam neku od njih.
     Prilikom prošle kupovine u Rodi, za oko mi je zapala keratin maska za jačanje kose i njenu regeneraciju, pa sam odlučila da je isprobam.
     Keratin je, kao što je poznato, protein - osnovni graditelj kose. Činjenica je da oštećena površina kose, koja je bez sjaja i iskrzana na krajevima, skoro da nema keratina. Zbog toga je, da bi se popravila  struktura vlasi, potrebno koristiti neki od preparata sa keratinom jer oni deluju na popravku oštećenja.
     Maska je guste teksture i lako se nanosi na kosu posle pranja, ostaje na njoj od 10 do 20 minuta, a potom se spere. Nažalost, ne radi se o čudotvornom proizvodu jer, iako je posle jedne upotrebe kosa mekša i sjajnija, da bi se postigao pravi rezultat, treba mnogo vremena. Uostalom, reklama za ovu masku kaže - svakim novim nanošenjem maske, jača se struktura kose i povećava se stepen njene regeneracije, a pravi efekti (kako sam čula od nekih korisnica)  mogu se videti tek posle mesec dana, uz upotrebu maske dva puta nedeljno.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...