среда, 30. децембар 2015.

Šminka za novogodišnji doček

Novogodišnja noć je prilika da izgledamo drugačije, a da bi to postigli oblačimo najlepšu garderobu koju imamo, a na lice nanosimo specijalni (možda - eksperimentalni) make-up. A šta je to potrebno da bi zasijali na dočeku Nove godine?
Pre svega, neophodno je da pripreme obavimo mnogo, mnogo ranije jer bez prisustva dugotrajne i odgovarajuće nege ništa ne može biti kako treba.
Hidratantna krema je najbolja uvertira za početak šminkanja, zatim ide prajmer, a potom.... prvo da vidimo šta to predlažu poznate modne kuće.




Za Chanel stil neophodne su šljokice, ali...umesto na kapcima kao što drugi predlažu, one se nanose tik ispod očiju dok je na kapcima sloj crnog ajlajnera. Lice je mat, dok su usne u nude tonu.
Šta reći osim - neobično i efektno.






Za modnu kuću Louis Vuitton veštačke trepavice su neophodne. Za nas, obične žene, one izgledaju malo preterano pa je bolji izbor njihova nešto skromnija varijanta ili ako ih ne volite - više puta naneta maskara (najbolje vodootporna). Ten je mat, a usne nenaglašene (možda čak samo sa balzamom).








Pin-up stil predstavlja klasičnu varijantu, a crveni ruž i crni ajlajner uz porcelanski ten su odgovarajući za sve, bez obzira na godine i boju očiju i kose.




I na kraju, moram spomenuti da je obavezni detalj uz sve ovo - osmeh, jer bez njega, ma koliko uložile u izgled, nećemo biti lepe.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...