субота, 19. децембар 2015.

Multiactiv piling maska 2u1

Da bi koža bolje reagovala na kreme koje koristimo potrebno je da bude ne samo čista od prljavštine, već i oslobođena od izumrlih ćelija i to predstavlja najvažniji razlog za upotrebu pilinga.
Meni je trenutni izbor bila Multiactiv piling maska 2 u 1 sa ekstraktima manga koji sa vitaminima A, B i C i beta karotenom vraća koži energiju, hidrira je i oporavlja i zelenog čaja bogatog antioksidantima za poboljšavanje opšteg stanja kože i njenu elastičnost, kao i piling zrncima masline. U sadržaju maske se nalaze i maslinovo ulje (umirujuće dejstvo), glicerin (hidratacija), ekstrakt biljke Camellia Sinensis (poboljšavanje elastičnosti kože) i  Squalane (antioksidans).
Kesica pilinga (7,5ml) dovoljna je za jednu upotrebu - na dobro očišćeno lice nanese se piling u debljem sloju, ostavi da deluje 10 minuta a potom se vrši blaga masaža da bi se postupak završio spiranjem mlakom vodom.
S obzirom na sastav, kao i na skoro neprimetna piling zrnca, ne bi trebalo da bude nikakvih neprijatnih dejstava, ali...moja koža je izgleda postala preosetljiva pa sam imala iritaciju ispod podočnjaka (blago crvenilo). Na sreću, posle nanošenja uobičajene noćne nege sve se smirilo. 
Iako kasnije nisam imala nikakve posledice na koži, kad sledeći put budem želela da upotrebim neki piling malo ću više razmišljati o tome.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...