недеља, 20. децембар 2015.

DONTODENT Brillant Weiss - četkica za zube

Iako se sada mnogo više nego ranije vodi računa o higijeni zuba ipak se kod mnogih formiraju "džepovi" (Paradontitis) kojima prethodi upalni proces desni (Gingivitis). Problem se lako prepoznaje po krvarenju desni prilikom pranja zuba ili prilikom jela. 
Zubne paste sa specijalnim sastojcima u znatnoj meri pružaju zaštitu - dodatak antibakterijskih supstanci, kao što su na primer jedinjenja cinka, smanjuje nastajanje plaka čime se sprečava oštećenje desni.
A da li su samo specifične zubne paste dovoljne da desni ostanu u zdravom stanju ili je potrebno još nešto? 
U poplavi reklama za zubne paste koje obećavaju čuda niko ne spominje važnost četkica za zube jer i ako i pored upotrebe odgovarajuće paste i dalje imate probleme možda bi trebalo da razmislite kakvu četkicu koristite.
Za osetljive desni, ali i za one koje to nisu, najpogodnije su meke četkice jer su dovoljno nežne da spreče mehaničko oštećenje koje pospešuje upalne procese. Jedna od takvih mekih četkica je i DONTODENT Brillant Weiss (DM, akcijska cena 160 dinara). Ona ne samo da detaljno uklanja naslage sa zuba već ima i  zaobljene Micro-profil čekinje koje štite i zube i desni. Sa ovom četkicom se zubi čiste i vrhovima i stranama što omogućava lakšu i temeljnu higijenu zuba. A to je i potrebno, zar ne?  

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...