четвртак, 17. децембар 2015.

Vazelin - univerzalno sredstvo za negu

Vazelin - parafinski gel, pravi je spasilac za kožu tokom zimskog perioda. Ova masna supstanca nema boju, miris i ukus, ne rastvara se u vodi i ne oksidira na vazduhu - stvara zaštitni masni film na površini kože i time sprečava isparavanje vlage, ali istovremeno ne propušta ni vlagu iz vazduha da dođe do kože.
Iako je poznato da vazelin može da zameni gel za kosu (oblikovanje frizure) i silikonske kapi  (u slučaju kada su rascvetali vrhovi kose u pitanju), on može da pomogne i u očuvanju trajnosti parfema (potrebno ga je naneti par minuta pre nanošenja parfema i ....miris će trajati mnogo duže), kao i da neguje trepavice (svako veče nanet na trepavice čini da one postanu gušće) ili da kroti neuredne obrve, a takođe ima i višestruku primenu tokom hladnih dana.
Dobar je za tretiranje manjih rana ili posekotina jer stvara barijeru koja pomaže koži da zadrži vlagu u sebi, a istovremeno sprečava delovanje bakterija.
Ruke, kao i stopala su dodatno isušeni u zimskom periodu. Da ne bi došlo do "tragedije" potrebno je uveče ih namazati sa vazelinom u debljem sloju i zaštititi ruke sa pamučnim rukavicama, a stopala sa pamučnim čarapama - rezultati će već prvog jutra biti vidni.
Suva koža se lako može hidrirati vazelinom i to bez ikakvih sporednih neželjenih dejstava.
Ako su usne suve često im ni najskuplji balsam ne može pomoći, ali je zato dovoljno naneti na njih vazelin koji će formirati zaštitni sloj i sprečiti dalje isušivanje. 
Takođe, sa vazelinom se može napraviti i dobar piling za usne - on će pomešan sa malo krupne morske soli blago ukloniti sve nesavršenosti i stvoriti dobru podlogu za ruž za usne.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...