четвртак, 17. децембар 2015.

Vazelin - univerzalno sredstvo za negu

Vazelin - parafinski gel, pravi je spasilac za kožu tokom zimskog perioda. Ova masna supstanca nema boju, miris i ukus, ne rastvara se u vodi i ne oksidira na vazduhu - stvara zaštitni masni film na površini kože i time sprečava isparavanje vlage, ali istovremeno ne propušta ni vlagu iz vazduha da dođe do kože.
Iako je poznato da vazelin može da zameni gel za kosu (oblikovanje frizure) i silikonske kapi  (u slučaju kada su rascvetali vrhovi kose u pitanju), on može da pomogne i u očuvanju trajnosti parfema (potrebno ga je naneti par minuta pre nanošenja parfema i ....miris će trajati mnogo duže), kao i da neguje trepavice (svako veče nanet na trepavice čini da one postanu gušće) ili da kroti neuredne obrve, a takođe ima i višestruku primenu tokom hladnih dana.
Dobar je za tretiranje manjih rana ili posekotina jer stvara barijeru koja pomaže koži da zadrži vlagu u sebi, a istovremeno sprečava delovanje bakterija.
Ruke, kao i stopala su dodatno isušeni u zimskom periodu. Da ne bi došlo do "tragedije" potrebno je uveče ih namazati sa vazelinom u debljem sloju i zaštititi ruke sa pamučnim rukavicama, a stopala sa pamučnim čarapama - rezultati će već prvog jutra biti vidni.
Suva koža se lako može hidrirati vazelinom i to bez ikakvih sporednih neželjenih dejstava.
Ako su usne suve često im ni najskuplji balsam ne može pomoći, ali je zato dovoljno naneti na njih vazelin koji će formirati zaštitni sloj i sprečiti dalje isušivanje. 
Takođe, sa vazelinom se može napraviti i dobar piling za usne - on će pomešan sa malo krupne morske soli blago ukloniti sve nesavršenosti i stvoriti dobru podlogu za ruž za usne.

Mesečeva dijeta - pun Mesec 19.februara 2019.

     Sutra, 19 . februara 2019.  u  16h 53min  počinje Mesečeva mena -  pun Mesec . To predstavlja još jednu priliku za gubitak suvišnih...