уторак, 8. децембар 2015.

SENSAI The silk edt

Japanski brend SENSAI je u avgustu ove godine lansirao svoj prvi parfem The silk (kreator Marie Salamange) i to u dve varijante - parfemskoj i taoletnoj.
U pitanju je orijentalni miris čija je inspiracija ključni sastojak brenda SENSAI - Khoishimaru svila. 
Svila i miris su već dugo spojeni u japanskoj kulturi - u ranijim vremenima svilene haljine su bile natapane aromatičnim mešavinama koje su, uz uticaj toplote kože, polako oslobađale svoj miris.   
Parfem se otvara sa bergamotom, ružičastim biberom, kruškom i listom ljubičice, prate ih božur, ćilibar, orhideja i đurđevak, a topli, senzualni završetak nastupa sa tonkom i mošusom.
Taoletna voda predstavlja blažu varijantu parfema, ali i pored orijentalnih nota ona sadrži u sebi dosta svežine. Imam utisak da su primarni mirisi ljubičice, đurđevka i bergamota, dok se ćilibar i mošus samo blago osećaju.
Inače, taoletna voda, kao što je i očekivano, nema veliku dugotrajnost - miris se oseća otprilike oko četiri sata. 





Bočica prati inspiraciju svilom i u obliku je svilene čaure.





Na kraju moram da dodam da zahvaljujući našem dragom Jasminu parfem i taoletna voda The Silk mogu da se kupe i u Srbiji.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...