четвртак, 10. децембар 2015.

Da li nesvesno sabotirate svoj pokušaj da izgledate lepše?

Mnogi od nas imaju svakodnevnu rutinu nege, počevši od čišćenja kože, pilinga, hidratacije, ali... da li je sve to uvek zaista dobro ili (možda) loše?
Piling je neophodan kako bi se uklonile mrtve ćelije kože i lice bolje pripremilo za dalji tok nege. Ipak, svakodnevno "ljuštenje" kože može da dovede do upala i iritacija. Bez obzira da li vam je koža suva ili masna, bez stručnog nadzora bezbedna je samo upotreba blagih pilinga i to za suvu kožu - jednom, a za masnu - dva puta sedmično. 
Ako koristite serume sa anti-age delovanjem, a budite se ujutru sa iritiranom kožom, to sigurno nije zbog dobrog delovanja preparata. Pošto se u anti-age serumima uglavnom nalaze retinol i voćne kiseline može se desiti da njihovo delovanje izazove iritacije i preosetljivost kože, ali... ako već toliko smatrate da vam je baš takav serum potreban, upotrebite samo količinu veličine zrna graška.
Hidratacija kože je važna zbog postizanja njenog punijeg i mlađeg izgleda. Ipak, ako preterate sa upotrebom preparata koji doprinose boljoj hidrataciji samo ćete "ulenjiti" kožu i ona će postati zavisna od njih. Mnogo je bolje povremeno praviti pauzu od krema koje rade na povećanju hidratacije.
Mnogima se takođe dešava da preteraju sa upotrebom anti-age krema i da na prvi znak iritacije ono što su počeli da koriste - bace i okrenu se nečem drugom, ali....pri tome ne gledaju sastav tog drugog proizvoda i ponovo izazovu neprijatne reakcije kože. Zbog toga je najvažnije pre zamene jednog proizvoda drugim pažljivo pogledati da li postoje isti ili slični sastojci i upravljati se prema tome.

Mesečeva dijeta - pun Mesec 19.februara 2019.

     Sutra, 19 . februara 2019.  u  16h 53min  počinje Mesečeva mena -  pun Mesec . To predstavlja još jednu priliku za gubitak suvišnih...