субота, 5. децембар 2015.

DIY maska za dubinsko čišćenje lica

Da bi preparati za negu lica imali bolje delovanje moraju se nanositi na čistu kožu, a za nju često nisu dovoljna mleka, tonici ili micelarne vode. Zbog toga se preporučuje upotreba maski za dubinsko čišćenje - za suvu kožu jednom, a za masnu dva puta sedmično.
Danas je prisutno mnogo gotovih maski, ali i one koje se prave u kućnoj varijanti mogu imati isto dejstvo. Na primer - maska od zelene gline i sode bikarbone.
Zelena glina je bogata mineralima (silicijum, aluminijum, kalcijum, gvožđe, magnezijum, kalijum, fosfor, mangan i cink) i odlična je za čišćenje masne, aknozne kože, kao i za poboljšavanje cirkulacije. Njeni mikromolekuli joj daju moć da upija nečistoće i otrove iz kože.


Soda bikarbona je dobar eksfolijator - omogućava blagi mehanički piling lica. Ima veliku ulogu u transportu kiseonika, a uz to i širi krvne sudove.


Spravljanje maske je jednostavno - dve kašičice zelene gline se pomešaju sa kašičicom sode bikarbone. Dobijenoj smesi se doda neko ulje (maslinovo, bademovo...) ali ako ga nemate, možete upotrebiti i vodu. Maska se nanese na čisto lice, ostavi na njemu desetak minuta, a potom se uz malo vode vrši blaga masaža. Na kraju ide spiranje mlakom vodom i ..... lice je stvarno čisto i spremno da bolje primi kremu koja je sledeći deo nege.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...