петак, 2. октобар 2015.

Kada je najbolje raditi piling?

Do sada ste sigurno mnogo puta pročitali tekstove o tome da piling lica ima najbolje delovanje ako se praktikuje prilikom večernje nege. U tome sigurno ima istine jer samim eliminisanjem mrtvih ćelija kože ona postaje pogodnija za delovanje seruma ili kreme, a uz to je istovremeno sprečena osetljivost koja bi bila izražena tokom dana.
Ipak, kako tvrde neki dermatolozi, i jutarnji piling ima svojih prednosti jer se njime stimuliše bolja cirkulacija krvi, kao i elastičnost kože. Podrazumeva se da on treba da bude blag jer će i takav omogućiti koži da odbaci mrtve ćelije i dobije svež izgled. 
Ja sam već počela da praktikujem jutarnji piling i to jednom sedmično jer imam suvu kožu - koristim pastu napravljenu od sode bikarbone i vode i naravno, posle pilinga nanosim kremu sa visokim SPF bez obzira da li je dan sunčan ili oblačan. Kao rezultat dobijam svežu ružičastu kožu lica.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...