четвртак, 29. октобар 2015.

Hedera Vita Panthenol emulzija za regeneraciju i obnavljanje kože

Panthenol emulzija (200ml) iz Hedera Vite predstavlja univerzalni proizvod koji ima višestruku primenu. Naime, može se koristiti za negu tela, lica, ruku i za skidanje šminke.
Sastav čine D-Panthenol (sa antiupalnim dejstvom i svojstvom čuvanja zdravlja kože), vitamin F (pogodan za terapiju suve i oštećene kože), D-Panthenyl Triacetate (uljani derivat pantotenske kiseline koji umiruje i regeneriše kožu), Alantoin (za zaštitu oštećene kože i njenu regeneraciju) i vitamin E (antioksidant koji štiti od štetnih sunčevih zraka i zadržava vlagu u koži). 
Emulzija ima laganu teksturu koja se brzo upija. Pogodna je za negu tela posebno u ovim hladnijim danima kada volimo da se tuširamo vrelom vodom i tako dodatno isušujemo kožu. Njena primena vraća prirodnu vlažnost koži, a takođe je i umiruje. 
Iako emulziju ponekad koristim i kao negu za lice i to uglavnom uveče kada je potrebno da je umirim zbog reakcije na vetrovito vreme, najčešće je upotrebljavam za telo jer ne samo da posle nje imam osećaj svilenkaste kože, već se pokazala i kao dobra za poboljšanje stanja kože na laktovima i stopalima na kojima se posle nekoliko dana upotrebe gubi dotadašnja grubost.
Na kraju moram da spomenem i da se  Panthenol emulzija može koristiti i za skidanje šminke i nečistoća. Istina je da se radi o blagom sredstvu, ali pošto ja nisam neki ljubitelj teške šminke (i šminke uopšte) nemam nikakvih problema da dobro očistim lice i tako ga na pravi način pripremim za dalju negu.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...