среда, 28. октобар 2015.

Eucerin®AtopiControl jedinstveno pakovanje – dva preparata po ceni jednog!

Atopijski dermatitis je veoma često, hronično kožno oboljenje, a javlja se  kod odraslih, dece i beba. U pitanju je nezarazna, zapaljenska bolest kože koja postaje sve češća pojava, naročito u zapadnom svetu, i pogađa 10% svetskog stanovništva, među kojima je 10 do 20% dece i 2-5% odraslih. 
Tokom poslednjih 30 godina broj ljudi čija koža pati od ovog problema  porastao je za 200-300%.
Nije dokazano postojanje jedinstvenog uzroka atopijskog dermatitisa, ali istraživanja su pokazala da na mogućnost pojave ovog oboljenja utiču genetske veze, pol (žene su podložnije) i starost majke u doba rođenja deteta, dok rizik za pojavu povećava život u gradu sa visokim nivoom zagađenja ili u hladnom klimatskom području. Takođe, postojeće simptome može pogoršati i niz drugih uticaja, poput određene vrste hrane i pića, alergena, formaldehida, deterdženata za pranje, stresa, nesanice, znoja, duvanskog dima...
Atopijski dermatitis nije posledica samo manjka vlage, već i poremećaja metabolizma masnih kiselina, koji dovodi do narušavanja barijerne funkcije kože. Za atopijski dermatitis, nažalost, ne postoji lek. Međutim, uz izbegavanje okidača i svakodnevnu odgovarajuću intenzivnu negu moguće je produžiti zdrave (neaktivne) faze atopične kože i postići brzo olakšanje i oporavak od fizičkih, a time i psihičkih simptoma i posledica upalnog stanja.
Za Eucerin®AtopiControl, liniju dermokozmetičkih preparata za negu suve kože sklone iritaciji, kao i atopične kože tokom neaktivnih faza i upalnih stanja, klinički je i dermatološki dokazano da ublažavaju crvenilo, ljuspanje, zategnutost i svrab. 
Losioni i kreme iz ove linije pružaju osnovnu negu, a sadrže kombinaciju regenerišućih Omega-6 masnih kiselina (ulje noćurka i ulje semena grožđa), koje umiruju i hrane obolelu kožu, istovremeno obnavljajući prirodnu zaštitnu funkciju kože, i likokalkon A (ekstrakt iz korena sladića)  za obnavljanje i jačanje barijerne funkcije kože, koji ublažava crvenilo i upalu. Osim što intenzivno hidriraju kožu, ovi preparati ublažavaju grubost na dodir, svrab i zategnutost povezane sa atopičnom kožom.

Eucerin® AtopiControl losion za negu tela  je lako upijajući losion sa formulacijom ulja u vodi  koji hidrira, umiruje i ublažava grubost atopične kože. Redovnom upotrebom ublažavaju se svrab i osećaj zategnutosti i koža postaje meka i vidljivo glatkija. Upotreba: nanesite losion jednom ili dvaput dnevno kao dodatak Eucerin AtopiControl Acute Kremi za akutnu negu tokom upalnog stanja.

Eucerin®AtopiControl Acute krema za akutnu negu sa antibakterijskim, osvežavajućim sastojcima regeneriše kožu i prekida začarani krug upalnih stanja. Njena blagotvorna, umirujuća, svojstva značajno poboljšavaju izgled kože tokom upalnih faza, a klinička studija pokazala je da se primenom Eucerin®AtopiControl kreme za akutnu negu produžava vreme izmedju akutnih faza koje zahtevaju primenu kortizonskih preparata. Upotreba: nanosite na zahvaćena područja koliko god često da je potrebno, za intenzivnu negu i umirivanje kože.

Ovoga puta – uz Eucerin®AtopiControl losion za negu tela u jedinstvenom pakovanju kao poklon dolazi Eucerin® AtopiControl Acute krema za akutnu negu.
Akcija u Eucerin partner apotekama traje dok traju zalihe.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...