понедељак, 26. октобар 2015.

Hedera Vita Panthenol serum + vitamin F

     Pre par dana sam od Hedera Vite dobila Panthenol serum namenjen za intenzivnu negu kože, kose i noktiju i naravno...odmah sam ga isprobala.
     Prvo želim da kažem nešto o najvažnijim sastojcima seruma - pantenolu i vitaminu F.
Pantenol sadrži dekspantenol koji se u organizmu transformiše u pantotensku kiselinu (vitamin B5). Aktivan oblik ove kiseline u organizmu je koenzim A koji ima ključnu ulogu u očuvanju funkcije kože, sluzokože, kose i noktiju. Stimulišući deobu ćelija epiderma, on potpomaže prirodne procese regeneracije kože i ubrzava njeno zarastanje. Pantenol štiti kožu, obezbeđuje joj optimalnu vlažnost i obnavlja prirodni pH. Deluje umirujuće i protivupalno. Takođe, ublažava crvenilo i iritaciju kože, naročito posle njenog izlaganja suncu. Namenjen je svim tipovima kože i preporučuje se za negu i zaštitu kože, ispiranje i oblaganje rana, povreda, opekotina i zapaljenja na koži i sluzokoži, nakon solarijuma kada koža zahteva intenzivniju regeneraciju, nakon brijanja ili depilacije, a takođe pomaže u tretmanu oštećene kose, stimuliše njen rast i vraća joj sjaj.
Vitamin F je u stvari smeša esencijalnih nezasićenih masnih kiselina i predstavlja gradivni element epiderma. Veoma je važan za smanjenje upalnih procesa u koži, a ima značajnu ulogu i kada je u pitanju nega suve, osetljive i zrele kože, kao i akni, dermatitisa i psorijaze. Takođe, pomaže u lečenju suvog vlasišta i krhke kose bez sjaja.
Iako je serum namenjen za regeneraciju kože, kose i noktiju ja sam ga upotrebljavala prvo za negu kože (ispod uobičajene dnevne kreme), a zatim i za kosu. 
Moja koža je inače starija i suva tako da mi je serum dobro došao kao pripremni postupak pred nanošenje kreme koja je, bar se meni tako čini, u trenutku bolje delovala na koži (verovatno je to zbog postignute optimalne vlažnosti pod uticajem seruma).
Kada je kosa u pitanju iako znam da se serum obično dobro umasira u vlasište i ostavi da deluje par sati pre pranja šamponom kako bi bolje uticao na sam kvalitet vlasi, ja sam ga samo nanosila na vrhove kose i nisam ga ispirala. Na taj način on mi je zamenio sredstvo za  oblikovanje - kosa mi je izgledala kao da je na nju nanet gel (naravno, nije bila nimalo ulepljena), a frizura koju sam dobila pri tome ostala je dugo nepromenjena.

Mesečeva dijeta - pun Mesec 19.februara 2019.

     Sutra, 19 . februara 2019.  u  16h 53min  počinje Mesečeva mena -  pun Mesec . To predstavlja još jednu priliku za gubitak suvišnih...