субота, 10. октобар 2015.

DIY piling za telo sa kafom

     Istina je da su  lepi dani pred nama i to je razlog da počnemo da vodimo računa o svom telu, posebno o onim delovima na kojima je prisutan celulit. Zbog toga danas želim da vam predložim jednostavan DIY piling sa kafom koji će ne samo povećati protok krvi i "raditi" na smanjenju masnih naslaga ispod kože, već će zbog svog karakterističnog mirisa predstavljati i pravo uživanje.


     Postoji mnogo recepata, a najpoznatiji je onaj koji propisuje jednu šolju kafe (ili taloga od kafe), pola šolje morske soli i maslinovo ulje u meri dovoljnoj da se napravi glatka pasta koju treba naneti na telo pola sata pre tuširanja. Posle toga sledi umotavanje folijom - na kraju se sve završava tuširanjem. 
    Priznajem da sam stalno u žurbi tako da mi je polusatno čekanje na delovanje pilinga uglavnom nemoguće pa zbog toga praktikujem recept koji uključuje dodavanje kafe gelu za tuširanje i malo dužu laganu masažu posle koje se koža prosto preporodi - pošto je ovaj piling blag može se slobodno koristiti svaki drugi ili treći dan (u zavisnosti da li je koža normalna ili suva).
    Mada mnogi delovanje kofeina povezuju sa celulitom piling sa kafom ne mora da se koristi samo za tu namenu. On je dobar i za ruke koje posle njega postaju meke i glatke (provereno).

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...