уторак, 05. април 2016.

Dove suvo ulje za kosu

Dove suvo ulje za kosu (Lilly, 100ml, 979 dinara) predstavlja još jedan od preparata za poboljšanje izgleda suve i oštećene kose. Namenjeno je za zaštitu kose od spoljašnjih uticaja, kao i za zadržavanje vlage u kosi i sprečavanje pucanja vrhova vlasi.
Osnovu preparata čini ulje makadamije bogato vitaminima A i E - namenjeno za intenzivnu ishranu kose koja je posle njega glatka, sjajna i laka za oblikovanje.
Uz ulje makadamije, u sastav ulaze i kokosovo ulje (regenerativno svojstvo), bademovo ulje (hranljivo dejstvo), suncokretovo ulje (za ojačavanje i zaštitu kose, kao i za jačanje korena vlasi), ulje afričke palme (puno vitamina E koji predstavlja prirodnu zaštitu od UV zraka) i ulje iz semenki nara (za hidrataciju i regeneraciju kose).
Tekstura preparata je lagana i brzo se upija, ne čineći kosu masnom.
Postoji nekoliko načina upotrebe:
-kao tretman pre pranja kose (utrljati ulje u koren vlasi i posle pola sata oprati kosu šamponom),
-posle pranja kose (za brže sušenje, zaštitu od toplote i lakše oblikovanje nekoliko kapi naneti na mokru kosu od sredine do vrhova vlasi),
-za intenziviranje maske za regeneraciju kose (za poboljšavanje njenog dejstva) ili boje za kosu (za trajniju boju kose i postizanje jačeg sjaja).
Moja kosa je suva (i često izgleda slamnato) tako da joj Dove ulje prilično pomaže. Obično ga nanosim posle pranja (čak i više od preporučenih par kapi) kako bih smirila kosu i postigla njen jači sjaj, a posledice su - meka i glatka kosa (bez potrebe za ispravljanjem). Takođe, kada primetim da su i pored toga vrhovi vlasi nemirni dodam par kapi ulja na njih i.... sve postaje mnogo bolje.
PS. Moram da dodam i činjenicu da ulje makadamije  sadrži i prirodni silikon (kao aktivni sastojak) tako da mnogi imaju (nezasluženo) loše mišljenje o njemu. Ipak, to meni i mojoj kosi nimalo ne smeta.

NIVEA Hyaluron Cellular Filler serum

Iako mi je poznato pravilo da tokom zime dnevna krema treba da bude mnogo jača od noćne dok je leti obrnuto, ja sam se odlučila da sada ...