уторак, 05. април 2016.

Dove suvo ulje za kosu

Dove suvo ulje za kosu (Lilly, 100ml, 979 dinara) predstavlja još jedan od preparata za poboljšanje izgleda suve i oštećene kose. Namenjeno je za zaštitu kose od spoljašnjih uticaja, kao i za zadržavanje vlage u kosi i sprečavanje pucanja vrhova vlasi.
Osnovu preparata čini ulje makadamije bogato vitaminima A i E - namenjeno za intenzivnu ishranu kose koja je posle njega glatka, sjajna i laka za oblikovanje.
Uz ulje makadamije, u sastav ulaze i kokosovo ulje (regenerativno svojstvo), bademovo ulje (hranljivo dejstvo), suncokretovo ulje (za ojačavanje i zaštitu kose, kao i za jačanje korena vlasi), ulje afričke palme (puno vitamina E koji predstavlja prirodnu zaštitu od UV zraka) i ulje iz semenki nara (za hidrataciju i regeneraciju kose).
Tekstura preparata je lagana i brzo se upija, ne čineći kosu masnom.
Postoji nekoliko načina upotrebe:
-kao tretman pre pranja kose (utrljati ulje u koren vlasi i posle pola sata oprati kosu šamponom),
-posle pranja kose (za brže sušenje, zaštitu od toplote i lakše oblikovanje nekoliko kapi naneti na mokru kosu od sredine do vrhova vlasi),
-za intenziviranje maske za regeneraciju kose (za poboljšavanje njenog dejstva) ili boje za kosu (za trajniju boju kose i postizanje jačeg sjaja).
Moja kosa je suva (i često izgleda slamnato) tako da joj Dove ulje prilično pomaže. Obično ga nanosim posle pranja (čak i više od preporučenih par kapi) kako bih smirila kosu i postigla njen jači sjaj, a posledice su - meka i glatka kosa (bez potrebe za ispravljanjem). Takođe, kada primetim da su i pored toga vrhovi vlasi nemirni dodam par kapi ulja na njih i.... sve postaje mnogo bolje.
PS. Moram da dodam i činjenicu da ulje makadamije  sadrži i prirodni silikon (kao aktivni sastojak) tako da mnogi imaju (nezasluženo) loše mišljenje o njemu. Ipak, to meni i mojoj kosi nimalo ne smeta.

Mesečeva dijeta - pun Mesec 19.februara 2019.

     Sutra, 19 . februara 2019.  u  16h 53min  počinje Mesečeva mena -  pun Mesec . To predstavlja još jednu priliku za gubitak suvišnih...