четвртак, 14. април 2016.

Balea Professional balzam Beautiful Long za dužu i zahtevnu kosu

Istina je da nemam dužu, ali zato imam zahtevnu kosu i to je jedini razlog što sam odabrala ovaj Balea balzam (200ml) koji bi mogao da je oporavi i ojača. Uz to, balzam sadrži i anti-statički kompleks koji sprečava kosu da se razleti (a mojoj kosi je to itekako potrebno).
Među sastojcima balzama se izdvajaju fito-keratin (za jačanje kose), incha-inchi ulje (za ishranu vlasi), pantenol (umirujuće i hidrirajuće dejstvo), hidrolizovani proteini pšenice i soje (za regeneraciju i omekšavanje kose), Plukenetia Volubilis ulje (zaglađujuće dejstvo), kao i blagi tenzidi koji prijaju temenu glave.
Proizvođač tvrdi da balzam jača oštećenu kosu i štiti je od spoljašnjih uticaja, a ja posle par upotreba mogu da kažem da balzam na prvom mestu ne izaziva nikakve neželjene reakcije (na primer - svrab kože glave), zatim...zaglađuje kosu, hidrira je i čini da ona bude malo urednija. 
Pošto u uputstvu stoji da balzam treba naneti na mokru kosu, ostaviti ga da deluje kratko i zatim sprati, ja sam sama odredila da delovanje traje 5 minuta i rezultati su bili solidni. Možda baš ne onakvi kakve sam očekivala, ali....
PS. Balzam ne sadrži silikone i dermatološki je ispitan.

NIVEA Hyaluron Cellular Filler serum

Iako mi je poznato pravilo da tokom zime dnevna krema treba da bude mnogo jača od noćne dok je leti obrnuto, ja sam se odlučila da sada ...