субота, 16. април 2016.

Balea Soft&Clear tonik za lice za nečistu kožu

Iako je moja koža suva i osetljiva, hormonske promene, kao i povremene infekcije znaju da naprave haos i doprinesu pojavi akni, a da se one ne bi dalje razvijale volim da u tim trenucima upotrebim neko sredstvo za malo jače čišćenje kože lica.
Balea tonik Soft&Clear (DM, 200ml, 229 dinara) je jedan od preparata koji je namenjen nečistoj koži. Istovremeno, on je toliko blag da dodatno ne isušuje kožu. U svom sadržaju, između ostalog, ima salicilnu kiselinu (umirujuće i protivupalno dejstvo), cink (antibakterijsko delovanje), glicerin (hidratacija) i bisabolol (za sprečavanje zapaljenskih procesa i umirivanje iritirane kože) i to dovoljno govori o njemu i njegovoj nameni.
U slučajevima kada primetim prve znake koji ukazuju na pojavu akni, ja odmah posegnem za ovim Balea tonikom jer smatram da je preventiva najbolji lek. Ipak, kada zakasnim i akne se pojave, onda svake večeri kožu čistim sa tonikom (bar desetak dana) i ne koristim kremu posle toga, a prvo što vidim kao posledicu su smanjene i čistije pore, a zatim i čistija koža. 
Naravno, samo nekoliko upotreba tonika ne može pomoći osobama koje imaju masnu kožu sklonu aknama. Jedino dugotrajna briga o takvoj koži, kao i odgovarajuća nega mogu biti prava odbrana od nesavršenosti.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...