понедељак, 6. април 2015.

Koliko godine utiču na izgled usana i može li se šta uraditi kako bi se popravila nastala šteta?

     Kako godine prolaze naš fizički izgled se menja pa tako već posle tridesete lice polako gubi svoje konture, koža se lagano opušta, a usne su sve tanje i tanje. Razlog je u gubitku kolagena i prirodne hijaluronske kiseline (oni pomažu da se zadrži mladalački izgled).
      U svemu tome usne često trpe najviše. Ne samo da postaju tanje, već i uglovi usana "padaju" i doprinose tužnom izgledu.

    
     Veliku ulogu u formiranju izgleda usana igra genetika (prirodno male i tanke usne), što tokom godina ima za posledicu da one zaista budu istanjene.



     Da bi se izgled usana popravio mora se povesti računa i o ishrani koja treba da bude bogata proteinima i vitaminom C (značajnim za proizvodnju novog kolagena). 

     Usne treba da budu i dovoljno hidrirane da ne bi i vizuelno izgledale istanjene. Zbog toga se mora provesti više vremena u pilingovanju usana i njihovoj ishrani - tu se pre svega misli na upotrebu balzama za usne koji se može zameniti i sa kokosovim ili bademovim uljem (posebno tokom večernje nege). 


     Tokom leta usne se moraju štititi kao i ostali delovi tela - preporučuju se sredstva za negu za visokim SPF. 
     I na kraju, ponekad možemo posegnuti i za filerima, bilo trajnim, bilo privremenim -  naravno, ne sa previše uočljivim ishodom, već više prirodnim i skoro neprimetnim efektom koji čini da usne izgledaju kao pre mnogo, mnogo godina.


    PS. Usne isto tako možemo vizuelno "popuniti" sa šminkom. Dovoljno je prvo uokviriti usne olovkom u boji, naneti ruž i sredinu usana istaći svetlucavim sjajem.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...