петак, 17. април 2015.

Balea kremasto-uljani losion za telo

     Balea kremasto-uljani losion za telo (200ml) predstavlja fantastično sredstvo za negu suve i zahtevne kože (u svom sadržaju ima čak 40% ulja /bademovog i suncokretovog/ što ga čini veoma pogodnim). 
     Bademovo ulje je prava riznica vitamina (A, B1, B2, B6 i E), kao i Omega-3, Omega-6 i Omega 9-masnih kiselina. Ono vlaži, hrani i štiti kožu, čineći je mekom i glatkom.
    Suncokretovo ulje je bogato karotenoidima, vitaminima A, E i D i Omega-6 i Omega-9 masnim kiselinama tako da bez problema hidrira i neguje kožu.
     U sastavu losiona su i Alantoin koji glača kožu, stimuliše stvaranje novih ćelija i ima protivupalno delovanje, kao i vitamin E (antioksidant) i glicerin koji ima ulogu ovlaživača kože.
    Tekstura losiona je retka, možda čak i previše uljasta, dok je miris diskretan. Iako je razmazivanje lako, losion se malo teže upija (potrebno je više masaže), ali... efekti koji se postižu upotrebom su stvarno sjajni. Ne samo da koža izgleda meko i negovano, već imam utisak da su i bore na koži tela ublažene (bar vizuelno).
     Mada je losion namenjen za negu kože u hladnijim danima, njegova upotreba je moguće i u ovom, toplijem periodu godine i to ne samo za negu tela, već i za negu ruku, kao i stopala. Takođe, losion može da učini čuda kada su grubi laktovi u pitanju (provereno).

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...