петак, 11. јул 2014.

Mesečeva dijeta - Pun Mesec 12.jula u 13h 25min

     Pošto je sutra 12.jula pun Mesec u 13h 25min, želim da potsetim sve one koji praktikuju Mesečevu dijetu. Poznato je da ona propisuje uzdržavanje od hrane 24h, tj. uzimanje samo tečnosti (vode, sokova, čaja bez šećera) i to u cilju izbegavanja delovanja enzima koji usporavaju metabolizam i samim tim pogoduju gomilanju suvišnih kilograma i zadržavanju toksina u organizmu.
     Da ne bi došlo do negativnih efekata dijete (preteranog izgladnjivanja), predlažem uzimanje lubenice - povrća koje sadrži oko 93% vode. Ona, takođe, sadrži i 7,55% ugljenih hidrata, 0,61% proteina i 0,15% masti, kao i minerale (kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, cink, bakar, mangan, fluorid i selen), vitamine (C, tiamin, riboflavin, niacin, pantotensku kiselinu i B6), dijetalna vlakna, likopen i beta karoten.
     Lubenica je i dobar diuretik, poboljšava vrednost PH krvi i pomaže u čišćenju krvih sudova od masnih naslaga, a u 100gr ima samo 30 kcal.
     Ako sve to uzmemo u obzir, uz činjenicu da se konzumiranjem lubenice olakšava metabolizam i normalizuje crevna flora, nema razloga da u Mesečevu dijetu ne ubacimo i lubenicu i uz gubljenje suvišnih kilograma, očistimo organizam od toksina.
     PS. Naravno, treba spomenuti i da lubenica sadrži 6-10% šećera, pa  samim tim nije pogodna za sve one koji imaju povišen nivo glukoze.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...