петак, 18. јул 2014.

La Roche-Posay - Nega osetljive kože posle sunčanja

       Zbog uticaja štetnih spoljašnjih faktora kojima smo najčešće izloženi leti, osetljivoj koži moramo osigurati odgovarajuću negu. Ove sezone La Roche-Posay preporučuje Posthelios hidratantnu negu nakon izlaganja suncu koja umiruje i hrani kožu, Cicaplast balzam za opekotine i iritacije kože cele porodice i termalnu vodu La-Roche Posay koja pruža umirujući i osvežavajući efekat. 
    Uprkos tome što nam izlaganje suncu omogućava sintezu vitamina D i daje lep preplanuli izgled, boravak na suncu krije i mnoge zamke za osetljivu kožu. Upravo zbog toga kožu treba adekvatno pripremiti i negovati, posebno tokom letnjih meseci. 
     U nezi osetljive kože hidratacija je pravilo broj jedan - samo izlaganje suncu svojevrsni je "hidratacijski stres" za kožu, pa se upravo zbog toga preporučuje i korišćenje termalne vode koja će umiriti osetljivu kožu i vratiti joj potrebnu vlažnost. 
    Podjednako je važna i hidratacija iznutra, a ona je osigurana dovoljnim unosom tečnosti. 
   Ukoliko zbog preteranog izlaganja suncu nastanu opekotine, potrebno je odmah prestati sa izlaganjem sunčevim zracima. Kako bi se smanjilo pečenje i neprijatnost, poželjne su hladne kupke, a nakon njih umirujuća nega za opekotine i iritacije.

     Posthelios upijajući gel - hidratantna nega za isušenu kožu, kao i kožu izloženu suncu, obogaćena je sastojcima koji obnavljaju nivo lipida, čime potstiču obnavljanje kože. Posle nanošenja Posthelios gela koža je umirena hidratantna i nahranjena. Gelasta tekstura je bez parabena, prijatna je i lako se nanosi.
     Preporučena cena je 1.940 dinara.


     Cicaplast baume B5 (100ml) - umirujući balzam koji višestruko obnavlja kožu, posebno je namenjen obnavljanju osetljive kože i to zahvaljujući formuli koja spaja Panthenol 5% sa Madecassosideom u visoko kozmetičkoj teksturi. 
     Preporučena cena je 1.467 dinara.


   Termalna voda La Roche-Posay (150ml) - prirodni je antioksidans koji umiruje osetljivu kožu, nadraženu usled delovanja spoljašnjih faktora, kao što je sunce i pomaže u sprečavanju starenja kože. Predstavlja jedinstvenu kombinaciju minerala i elemenata, umiruje kožu i čini je mekšom.     
     Preporučena cena je 865 dinara.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...