среда, 2. јул 2014.

Krastavac dijeta

     Dijeta sa krastavcima je najpogodnija za sve one koji ne žele da broje kalorije, niti da se zamaraju sa spravljanjem komplikovanih jela.
     Osnovu dijete čini salata sa krastavcima koja se može jesti u neograničenim količinama. Ipak, s obzirom da je krastavac diuretik koji  stimuliše i čisti creva, kao i čitav digestivni trakt, mora se obratiti pažnja na činjenicu da će ova dijeta izvući višak vode iz organizma, što može da bude opasno kada su u pitanju osobe sa niskim krvnim pritiskom. 
     Dnevna količina krastavaca treba da bude 1kg, a pošto u 100gr krastavaca ima svega 17 kalorija, bez obzira šta drugi kažu, možete da konzumirate i sezonsko voće (100gr jabuke je 50 kalorija, 100gr dinje - 30, 100g kajsije 35 kalorija) do 500gr
     Hleb se ne preporučuje, ali mnogi (pa i ja) uzimaju po 1 parče integralnog hleba po obroku. Sem toga, prilikom spravljanja salate ne morate krastavac samo da prelijete jogurtom (100gr - 70 kalorija), već možete dodati, osim začina i malo mladog sira (100gr - 357 kalorija). 
     Preporučuje se uzimanje pet obroka dnevno. Osim salate sa krastavcima, možete uzeti i malo barenog graška (100gr - 93 kalorije) ili barene boranije (100gr - 18 kalorija), kao i pečeni ili bareni krompir (100gr - 80 kalorija) ili, možda, barenu teletinu (100gr ima 89 kalorija) ili kuvana jaja (100gr - 159 kalorija). Važno je da dnevni unos hrane ne pređe 900 kalorija.
    U toku dana možete piti neograničene količine vode, a možete popiti i šolju kafe ili čaja (naravno, bez šećera).
     Dijeta se sprovodi najviše 7 dana, kako bi se izbegle neprijatne posledice po zdravlje.
     I samo da napomenem činjenicu da mnogi ovu dijetu koriste ne samo da bi izgubili suvišne kilograme, već i da bi očistili svoju kožu, kao i čitav organizam.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...