петак, 4. јул 2014.

FREEMAN Facial Anti-Stress Mask

     Lekovita svojstva Mrtvog mora su odavno poznata - u njemu je koncentracija soli 10 puta veća nego u drugim velikim vodama, a kiseonika ima 6% više. Tokom godina isparavanje vode je sve veće, pa samim tim ima i više minerala i soli u blatu. Lekovito blato je prirodne oligomineralne strukture koja sadži biološki aktivne supstance i žive mikroorganizme. Zbog svega toga nisu nimalo čudni pozitivni efekti korišćenja proizvoda koji u svom sastavu imaju korisne sastojke iz Mrtvog mora.
    Jedan od takvih blagotvornih preparata je Freeman Anti-Stres maska koja u svom sastavu ima i morsku so (u njoj se nalazi kombinacija najvažnijih minerala: magnezijum, brom, kalcijum hlorid..),  kaolin glinu (ima funkciju vezivanja otrova, kao i uklanjanja mrtvih ćelija kože), lavandu (pomaže da koža bude meka i elastična) i bergamot (dobar antiseptik).
     Zbog svojih sastojaka maska je dobra ne samo za dubinsko čišćenje lica, već i za ublažavanje akni i raznih vrsta ekcema. Posle korišćenja ove maske koža postaje otpornija, mekša i zategnutija, a upalni procesi eliminisani.
     Neko bi rekao da sastav maske najviše pogoduje nečistoj, masnoj koži, ali...ja, sa svojom suvom i starijom kožom, mogu da kažem da je maska pogodna za sve tipove kože - posle nje, koža lica je hidrirana i meka i naravno, dobro očišćena. 
     Maska je guste strukture i  prijatnog mirisa. Upotrebljava se jednom  (za normalnu do suvu kožu) ili dva puta sedmično (za masnu kožu sa upalnim procesima). Drži se na licu oko 15 minuta, a potom spere mlakom vodom.
     S obzirom da je pakovanje maske 150ml, a cena 443 dinara, može se reći da je njena kupovina - veoma isplativa.
     

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...