четвртак, 3. март 2016.

Kako da vam kosa brže raste

Iako je kratka kosa praktična kada je u pitanju oblikovanje (a i meni je draža) moram priznati da sa dugom kosom postoji mnogo više mogućnosti (od ravne kose, preko repa do punđe). 
U proseku kosa raste oko 1cm mesečno iako se ponekad čini da je to skoro neprimetno (ili bar tako izgleda).
Nažalost, ne postoje neki magični napici ili melemi koji bi za tili čas od kratke kose napravili dugu, ali i pored toga moramo znati da posebna nega može mnogo da doprinese bržem rastu i boljem kvalitetu kose.




Čišćenje kose (pranje) sa odgovarajućim preparatima koji neće oduzimati prirodna ulja sprečiće preterano isušivanje i omogućiti brži rast.





Rast kose se može stimulisati i blagom masažom kojom se pospešuje cirkulacija - najbolje je da se masaža vrši uz pomoć biljnih ulja koja će nahraniti i kožu glave i kosu.





Često feniranje ili ispravljanje kose može izazvati nepopravljivu štetu ne samo što se odražava na kvalitet, već i zbog usporavanja rasta.




Neadekvatna ishrana isto tako utiče na loš rast kose - nedostatak proteina, vitamina i antioksidanata će usporiti njen rast i smanjiti kvalitet.




Pušenje takođe usporava rast kose - suženi krvni sudovi sprečavaju da hranljive materije dospeju do vlasi kose.




Jake hemikalije ne samo da sprečavaju rast kose već je i oštećuju u toj meri da je skoro nemoguće popraviti njeno stanje (to znam iz iskustva).
Sve navedeno može uticati na brži rast kose, ali samo ako se radi kontinuirano.


URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...