уторак, 8. март 2016.

Crni luk u maskama za lepšu kosu

Crni luk je moćna namirnica bogata vitaminima C, A, B1, B2 i E, brojnim mineralima (gvožđe, kalijum, sumpor...) i folnom kiselinom. Ima izrazito antiseptičko dejstvo i u narodnoj medicini se upotrebljava za otklanjanje bradavica, gljivičnih oboljenja, posledica uboda insekata i lakših opekotina. Takođe se može koristiti i za lečenje respiratornih organa.
Crni luk je bogat sumporom koji je značajan za proizvodnju kolagena, važnog za rast kose. U tom smislu se može koristiti sok od dve do tri glavice luka kojim se masira glava - sok se ostavi da deluje od 30 do 60 minuta, da bi se kosa potom uobičajeno oprala šamponom (ukoliko se ovo koristi dva do tri puta mesečno kosa će rasti mnogo brže i biće kvalitetnija).
Maska za kosu koja je hidrira i čini je zdravijom pravi se od 2 kašike soka od sveže isceđenog luka, 1 kašike meda, 1 kašike majoneza i 1 kašike maslinovog ulja (svi sastojci se pomešaju i utrljaju u kožu glave na kojoj se drže najmanje sat vremena da bi se kosa potom dobro oprala šamponom).
Rast kose se može pospešiti i tretmanom koji propisuje upotrebu samlevene glavice luka koja se nanosi na koren kose - pozitivno delovanje se razvija tokom 60 minuta da bi se kosa potom oprala. Ukoliko se tretman ponavlja jednom sedmično tokom dva meseca rezultati će biti vidni. 
Jedino neugodno prilikom "lečenja" kose sa lukom je miris koji se na sreću brzo gubi.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...