недеља, 13. март 2016.

Balea maska za lice sa lavandom

Iako ne razmišljamo o tome koliko stres loše utiče na našu kožu, to se svakodnevno dešava tako da nije čudno što ponekad izgledamo previše umorno. 
Lavanda predstavlja prirodno sredstvo za opuštanje zbog svog umirujućeg mirisa koji čini da se u trenutku oseti zadovoljstvo i mir. A da li ona tako utiče i na kožu?
Kupovina Balea maske sa lavandom (2x8ml) je bila najviše potstaknuta željom za malo opuštanja. Uostalom, maska je tome i namenjena.
Sadržaj maske čine eterično ulje lavande (antiseptičko i antigljivično dejstvo uz podsticanje epitelizacije), bademovo ulje (nega i zaštita kože), šea buter (hidratacija), pantenol (regenerativno dejstvo), glicerin (vlaženje i omekšavanje kože), vitamin E (antioksidant).... i alkohol (dezinfekcijsko dejstvo).
Maska (teksture musa i intenzivnog mirisa lavande) se nanosi na očišćeno lice u debljem sloju i posle 15 minuta skida kozmetičkom maramicom (ostaci maske se utrljaju u kožu). Ispiranje nije potrebno. Nakon maske se na lice stavlja uobičajena krema, ali.... ja i pored činjenice da imam suvu kožu to nisam uradila - imala sam utisak da je maska dovoljno bogata (i masna) i bilo kakva krema bi bila suvišna.
Efekti maske se najviše vide po mekoj, osveženoj koži koja izgleda zdravo i odmorno.
PS. I pored toga što se u maski nalazi i alkohol, ja (iako imam osetljivu kožu) nisam osetila nikakve neprijatne efekte.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...