петак, 18. март 2016.

Balea kremasto-uljana maska sa uljem iz koštica grožđa

Poznato je da ulje iz koštica grožđa predstavlja prirodni koktel antioksidanata, a njegovo delovanje je posebno vidno u nezi kože - ono je revitalizuje i blago zateže.
To je najveći razlog što sam kupila Balea masku sa ovim uljem (2x 8ml). 
Uz ulje iz koštica grožđa u maski se nalaze i glicerin (hidratacija), šea buter (ishrana kože), makadamija ulje (regenerišuće dejstvo), arganovo ulje (hidratacija kože), pantenol (ublažavanje iritacija) i vitamin E (antioksidant).
Maska je namenjena za sve tipove kože, ali pošto je prilično masna (čak i za moju suvu kožu) trebalo bi razmisliti pre njene upotrebe.
Ja sam masku koristila tokom večernje nege. Nanela sam je na očišćeno lice, držala na njemu oko 15 minuta i potom višak maske koji se nije upio u kožu, uklonila kozmetičkom maramicom. Nakon maske nisam upotrebila nikakvu noćnu kremu, a ujutru je moja koža bila hidrirana, izgledala je zdravo i imala prirodni sjaj. 
Naravno, da bi se osetili optimalni efekti maske (intenzivna hidratacija i oporavak kože) ona se mora upotrebljavati jednom do dva puta sedmično.
PS. Istina je da pojedinačna doza maske sadrži 8ml što se preporučuje za jednu upotrebu, ali meni je i pored toga što sam nanela deblji sloj na lice, opet ostalo dovoljno za naredno korišćenje (ostatak maske čuvam u frižideru).

NIVEA Hyaluron Cellular Filler serum

Iako mi je poznato pravilo da tokom zime dnevna krema treba da bude mnogo jača od noćne dok je leti obrnuto, ja sam se odlučila da sada ...