уторак, 01. март 2016.

Balea buter za usne - cvet limuna i badem


Iako mnogi balzam za usne koriste samo tokom dana, ja ga radi potpunije nege koristim i uveče, pred spavanje - tada se obično odlučujem za preparate bogatije teksture. 


Moj trenutni izbor je Balea buter za usne (19ml) koji u sebi sadrži ricinusovo ulje (omekšavanje kože i njena hidratacija), kokosovo ulje (regeneracija kože), šea buter (održavanje elastičnosti kože), pčelinji vosak (nega kože) i karnauba vosak (ishrana kože). Uz to, prijatan citrusni miris dodatno doprinosi uživanju.
U pitanju je proizvod koji je nešto jači od običnog balzama. Pored toga što neguje usne on im daje i diskretan sjaj (mada mi to ne znači mnogo tokom večernje nege).
Kada koristim buter ne nanosim ga samo na usne već zahvatam i malo izvan njih jer smatram da time doprinosim i negovanju osetljive kože oko usana.
Tokom noći buter neguje usne da bi ujutru one bile meke i nežne, spremne da bolje prihvate obojeni balzam ili neki ruž za usne.

DIY maska za omekšavanje kože

Čim počnu hladniji dani svi mi koji imamo probleme sa (pre)suvom kožom moramo u dnevnu rutinu da ubacimo dodatnu negu jer se često dešava...