субота, 2. јул 2016.

Scholl Velvet smooth elektronska turpija za stopala

Stalno gledam na TV-u reklame o Scholl elektronskoj turpiji za stopala, ali...ne verujem u sve što se reklamira. Ipak, odlučila sam se za kupovinu kada sam pročitala mišljenja nekih blogokoleginica koje su već imale iskustva sa ovom simpatičnom spravicom.
Velvet smooth turpija (Roda, akcijska cena 3.699 dinara) je osmišljena da ubrza i pojednostavi uklanjanje površinskog sloja grube kože na stopalima. Sama činjenica da je obložena veštačkim dijamantskim kristalima koji pomažu efikasnijem radu govori u prilog njenim pozitivnim osobinama.
Oblik turpije je ergonomski što je čini lakom za upotrebu. Koristi se na suvoj koži i tokom rada skida samo površinski sloj mrtvih ćelija koji se pretvara u fini beli prah.
Iako je prilično jaka pri radu turpija može da se koristi bez straha da će oštetiti tanju kožu (nema osećaja bola, kao ni iritacije). 
Turpija se koristi jednom sedmično, ali u  slučaju da postoji deblji sloj grube kože na stopalima potrebno je nekoliko dana ponavljanja postupka uz obaveznu upotrebu nege nakon njega.
Inače, u pakovanju turpije dobija se jedna roler glava, uređaj, poklopac i 4 AA baterije. Preporučuje se korišćenje rolera oko 3 meseca, a potom se on menja (postoje posebna pakovanja sa roler glavom).
Moja koža na stopalima nije nešto posebno problematična, ali... ne volim da idem kod pedikira tako da mi Velvet smooth predstavlja veliku pomoć u nezi. 
Prve sedmice sam upotrebljavala turpiju svaki treći dan dok nisam postigla željeno stanje stopala, a sada je koristim jednom nedeljno, naravno - uz obaveznu svakodnevnu negu odgovarajućom kremom.
Na kraju moram da spomenem najveću manu Velvet smooth turpije - u pitanju je  visoka cena (5.399 dinara). Na sreću, sve češće su aktuelne akcije na kojima se možđe kupiti za značajno manje novca.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...