среда, 20. јул 2016.

DIY maska od dinje za uklanjanje akni

Maske iz kuhinje prijaju svakom tipu kože jer u sebi ne sadrže aktivne agresivne materije i često mogu imati bolje dejstvo od onih skupih iz parfimerije.
Jedna od maski za prvu pomoć nečistoj koži je ona sa dinjom (punom limunske kiseline, karotena, vitamina B i C, kalijuma, magnezijuma, kalcijuma, gvožđa, cinka, bakra i fosfora) i jogurtom (bogatim vitaminima D, B2 i B12, kalijumom i kalcijumom). 
Maska se spravlja tako što se ispasirana pulpa dinje (tri kašike) dobro izmeša sa jednom kašikom jogurta i nanese na čisto lice na kome se drži oko pola sata, da bi se nakon toga sprala mlakom vodom. 
Osim što umiruje kožu dinja sa svojim antimikrobnim dejstvom utiče da se sve nepravilnosti na koži eliminišu u kratkom roku, ali da bi delovanje bilo potpuno potrebno je masku često upotrebljavati (svakodnevno ili svaki drugi dan) i to sve dok lice ne bude očišćeno od akni.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...