недеља, 24. јул 2016.

Alverde pena za skidanje šminke za osetljivu kožu 3u1

Leto i aktuelne visoke temperature prosto sprečavaju uobičajenu negu kože pa se čak dešava da i mleko kojim skidamo šminku postane preteško. Zbog toga mnogi stručnjaci u tu svrhu preporučuju upotrebu lakših preparata, poput pene.
Moram priznati da sam već neko vreme razmišljala o Alverde peni za čišćenje lica, ali sam je tek sada kupila (DM, 150ml, akcijska cena 351 dinar) i to zbog potrebe da u toplim danima nešto dobro učinim za svoju kožu.
Pena je lagane teksture i neutralnog mirisa (najviše uticaja ima aroma kamilice) i ima tri funkcije:
1. Umiruje i čisti osetljivu kožu od nečistoća i viška masnoće.
2.Uklanja vodootpornu šminku, kao i šminku oko očiju.
3.Tonira i osvežava kožu, bez isušivanja.
O samoj peni najbolje govore njeni sastojci: hamamelis (za skupljanje pora i sprečavanje upalnih procesa), kamilica (umirujući uticaj), koren sladića (antibakterijsko dejstvo), ulje suncokreta (za postizanje glatke kože), glicerin (za optimalnu hidrataciju) i vitamin E (antioksidant).
Pena se upotrebljava tako što se prvo dobro promućka u bočici i onda se u većoj količini nanese na lice koje se zatim par minuta masira - nakon toga sledi ispiranje mlakom vodom.
Ja tokom dana upotrebljavam toniranu kremu i sa mlekom za skidanje šminke sam povremeno imala poteškoće oko njenog uklanjanja (nekad mi je trebalo da ponavljam postupak čišćenja). Sa penom je čišćenje bolje - posle nje, koža je čista i osvežena.
Kada je u pitanju vodootporna šminka ne mogu ništa da kažem o njenom skidanju uz pomoć pene (ne upotrebljavam je). Takođe, nisam ni neki ljubitelj šminke oko očiju, posebno sada tokom leta. Ipak, bez obzira na to, smatram da je pena dovoljno snažna da ukloni većinu nečistoća sa lica, a da istovremeno ne iritira kožu i...to mi je sasvim dovoljno.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...