уторак, 05. јул 2016.

MARRAKESH WHIP buter za kožu lica, tela i nogu

Baš sam se obradovala kada sam od kompanije Damb - uvoznika Marrakesh kozmetike dobila na poklon WHIP buter jer on ima toliko mogućnosti za primenu da se može reći da je univerzalan.
Kao i kod ostalih Marrakesh proizvoda (koji su namanjeni za negu kose) osnovu butera čini ulje konoplje koje hrani i hidrira kožu. Uz njega, u sastav ulaze i šea buter koji ima protivupalno dejstvo, arganovo ulje za hidrataciju kože, ulje jojobe za omekšavanje, ulje šafrana za glačanje kože, ekstrakt nara sa anti-aging dejstvom, Aloe Barbadensis za postizanje optimalne hidratacije, ekstrakt krastavca za omekšavanje kože, ekstrakt šipka za hidrataciju i vitamin E kao antioksidans.
Tekstura butera je izuzetno gusta i prijatnog mirisa. Lako se razmazuje i brzo upija.
Iako se radi o proizvodu koji je prilično jak (bogat negujućim supstancama) i nije baš odgovarajući za vrele letnje dane, ja ga trenutno koristim za omekšavanje laktova, kolena i stopala, kao i za negu ruku. Uz to, jednom sedmično u okviru noćne nege nanesem buter u tankom sloju na lice i ujutru se probudim sa kožom koja izgleda  preporođeno. 
Takođe, moram da spomenem da buter deluje blagotvorno na kožu koja je "izgorela" na suncu - bilo je dovoljno da ga nanesem samo jednom i crvenilo je prosto nestalo posle par sati.
Šta još reći osim da je ovaj Marrakesh buter pravi lek za suvu i osetljivu kožu koji joj pomaže da ostane zdrava i negovana.
Podrazumeva se da buter ne sadrži parabene, sulfate, ftalate, petrolej, veštačke boje, SD alkohol i propilen glikol koji deluju štetno na zdravlje kože.

IT'S SKIN hranljiva krema sa kolagenom - Made in Korea

Iako zaista vodim računa o svojoj suvoj i starijoj koži tokom zime često se dešava da je ona u groznom stanju. Pod tim podrazumevam veću...