уторак, 5. јул 2016.

MARRAKESH WHIP buter za kožu lica, tela i nogu

Baš sam se obradovala kada sam od kompanije Damb - uvoznika Marrakesh kozmetike dobila na poklon WHIP buter jer on ima toliko mogućnosti za primenu da se može reći da je univerzalan.
Kao i kod ostalih Marrakesh proizvoda (koji su namanjeni za negu kose) osnovu butera čini ulje konoplje koje hrani i hidrira kožu. Uz njega, u sastav ulaze i šea buter koji ima protivupalno dejstvo, arganovo ulje za hidrataciju kože, ulje jojobe za omekšavanje, ulje šafrana za glačanje kože, ekstrakt nara sa anti-aging dejstvom, Aloe Barbadensis za postizanje optimalne hidratacije, ekstrakt krastavca za omekšavanje kože, ekstrakt šipka za hidrataciju i vitamin E kao antioksidans.
Tekstura butera je izuzetno gusta i prijatnog mirisa. Lako se razmazuje i brzo upija.
Iako se radi o proizvodu koji je prilično jak (bogat negujućim supstancama) i nije baš odgovarajući za vrele letnje dane, ja ga trenutno koristim za omekšavanje laktova, kolena i stopala, kao i za negu ruku. Uz to, jednom sedmično u okviru noćne nege nanesem buter u tankom sloju na lice i ujutru se probudim sa kožom koja izgleda  preporođeno. 
Takođe, moram da spomenem da buter deluje blagotvorno na kožu koja je "izgorela" na suncu - bilo je dovoljno da ga nanesem samo jednom i crvenilo je prosto nestalo posle par sati.
Šta još reći osim da je ovaj Marrakesh buter pravi lek za suvu i osetljivu kožu koji joj pomaže da ostane zdrava i negovana.
Podrazumeva se da buter ne sadrži parabene, sulfate, ftalate, petrolej, veštačke boje, SD alkohol i propilen glikol koji deluju štetno na zdravlje kože.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...