петак, 27. мај 2016.

Peršun u DIY maskama za izbeljivanje kože

Peršun je biljka prijatnog mirisa prepuna bakra, vitamina C, vitamina B grupe, gvožđa, kalijuma, kalcijuma, mangana, magnezijuma, provitamina A i hlorofila.
Koristi se u narodnoj medicini za podsticanje izlučivanja štetnih materija iz organizma, utiče na cirkulaciju, a ima i antibakterijsko svojstvo. Osim toga, sastavni je deo mnogih DIY maski za izbeljivanje kože - evo nekoliko primera:
*Dve kašike samlevenog peršuna pomešati sa jednom kašikom kiselog mleka i naneti na prethodno očišćenu kožu. Posle delovanja od pola sata masku sprati hladnom vodom.
*Čaj od peršuna (50gr peršuna preliti sa 150ml vrele vode) pomešati sa kašikom soka od limuna i nanositi na pigmentacije tokom jutarnje, kao i tokom večernje nege (čaj se može držati u frižideru najviše sedam dana).
*Sledeća maska se pravi od jedne kašike sitno iseckanog peršuna, jedne kašike meda i soka od jednog limuna - nanosi se na očišćeno lice, drži na njemu od 45-60 minuta, a potom spira mlakom vodom.
*Sok od peršuna (iscediti 100gr sitno iseckanog peršuna) pomešati sa kašikom jogurta i naneti na čisto lice - maska deluje tokom pola sata da bi se potom sprala hladnom vodom.
Da bi delovanje maski bilo uspešno one se moraju nanositi na lice bar dva puta sedmično, a prvi rezultati se vide posle mesec dana.

Novo u DM-u! HERBAL ESSENCES šampon sa arganovim uljem

Kada sam u DM -u videla novitete tj. HERBAL ESSENCES proizvode za kosu odmah sam odlučila da kupim šampon (ionako mi je stari bio pri kr...