петак, 27. мај 2016.

Peršun u DIY maskama za izbeljivanje kože

Peršun je biljka prijatnog mirisa prepuna bakra, vitamina C, vitamina B grupe, gvožđa, kalijuma, kalcijuma, mangana, magnezijuma, provitamina A i hlorofila.
Koristi se u narodnoj medicini za podsticanje izlučivanja štetnih materija iz organizma, utiče na cirkulaciju, a ima i antibakterijsko svojstvo. Osim toga, sastavni je deo mnogih DIY maski za izbeljivanje kože - evo nekoliko primera:
*Dve kašike samlevenog peršuna pomešati sa jednom kašikom kiselog mleka i naneti na prethodno očišćenu kožu. Posle delovanja od pola sata masku sprati hladnom vodom.
*Čaj od peršuna (50gr peršuna preliti sa 150ml vrele vode) pomešati sa kašikom soka od limuna i nanositi na pigmentacije tokom jutarnje, kao i tokom večernje nege (čaj se može držati u frižideru najviše sedam dana).
*Sledeća maska se pravi od jedne kašike sitno iseckanog peršuna, jedne kašike meda i soka od jednog limuna - nanosi se na očišćeno lice, drži na njemu od 45-60 minuta, a potom spira mlakom vodom.
*Sok od peršuna (iscediti 100gr sitno iseckanog peršuna) pomešati sa kašikom jogurta i naneti na čisto lice - maska deluje tokom pola sata da bi se potom sprala hladnom vodom.
Da bi delovanje maski bilo uspešno one se moraju nanositi na lice bar dva puta sedmično, a prvi rezultati se vide posle mesec dana.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...