недеља, 8. мај 2016.

Balea Professional šampon za ispravljanje i sjaj kose

Kada kupujem šampon za kosu ne gledam samo na njegovu svrhu korišćenja, već i na činjenicu da li on izaziva neprijatne efekte. Naime, moja koža glave je preosetljiva i često se dešava da i pored toga što neki preparat ima kvalitetne sastojke on odmah nakon upotrebe izaziva svrab kože glave.
To je i najveći razlog što volim da isprobavam nove šampone, a sve u nadi da će se naći neki koji će biti dovoljno blag i dovoljno efikasan da ispuni svoju delotvornost.
Trenutno koristim Balea šampon za ispravljanje i sjaj kose (DM, 250ml, akcijska cena 199 dinara) koji obećava oporavak i nežno ispravljanje kose, kao i optimalnu refleksiju svetlosti, a uz to ima i anti-statik kompleks koji sprečava da dođe do naelektrisanosti kose.
U sastav šampona, između ostalog, ulaze i glicerin za anti-statički efekat, pantenol za optimalnu vlažnost kose, ekstrakt lotosovog cveta za bolju hidrataciju i hidrolizovani proteini soje, kukuruza i pšenice za jačanje kose i umanjenje procenta lomljenja vlasi.
Tekstura šampona je kremasta, beličaste boje i prijatnog mirisa. 
Za mene je najznačajnija posledica upotrebe to što nisam osetila nikakve neprijatne efekte. Zatim, kosa se lakše rasčešljava, mekša je, dobro hidrirana i ima jači sjaj, ali....što se tiče ispravljanja nisam baš zadovoljna jer smatram da je neznatno. Ipak, kada se uzmu u obzir svi pozitivni efekti mogu da kažem da je šampon solidnog kvaliteta i velika je mogućnost da ga ponovo kupim.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...