недеља, 29. мај 2016.

Giuliani MonoDerma vitamin A (retinol) - testiranje

Iako su MonoDerma vitamini za kožu prisutni u Srbiji već neko vreme ja do sada nisam imala priliku da isprobam kapsule sa vitaminom A, ali ... kada sam pre par dana u apoteci Melem u Šapcu kupovala meni omiljeni vitamin C od istog brenda dobila sam dva testera sa retinolom (vitamin A).
Retinol je poznat po sposobnosti uklanjanja površinskog sloja izumrlih ćelija kože i anti-age dejstvu (povećava proizvodnju kolagena i elastina i podstiče obnavljanje ćelija). Takođe, on je dobar i u tretiranju akni jer reguliše proizvodnju sebuma, umanjuje proširene pore i sprečava pojavu mitesera. 
Tekstura kapsula je prozirna i gelasta, lako se razmazuje i veoma brzo upija. 
Moja koža je suva i osetljiva tako da sam se plašila kakve će reakcije izazvati retinol, posebno zato što je u koncentraciji 0,15%, ali....nisam imala nikakve neželjene posledice (crvenilo, ljuštenje kože, isušivanje). 
Naravno, kapsule sam koristila tokom večernje nege, a posle njih na lice nisam nanosila nikakvu kremu. Ujutru je moja koža (već posle prve upotrebe) bila mekša i čini mi se, izgledala je blistavije.
Podrazumeva se da sam tokom dana nanosila kremu sa visokim SPF (30) jer je poznato da retinol stanjuje kožu i čini je osetljivijom na sunčeve zrake.
Šta na kraju reći osim da je testiranje kapsula sa vitaminom A uspelo i da ću ih verovatno kupiti na jesen kako bih oporavila kožu od letnjih uživanja na suncu.

Novo u DM-u! HERBAL ESSENCES šampon sa arganovim uljem

Kada sam u DM -u videla novitete tj. HERBAL ESSENCES proizvode za kosu odmah sam odlučila da kupim šampon (ionako mi je stari bio pri kr...