четвртак, 19. мај 2016.

Borotalco puder za telo

Leto je na pragu a sa njim i osećanje neprijatnosti zbog intenzivnog znojenja. Često mi se dešava (a verujem i vama) da nikakav dezodorans ne može pomoći da se osećam sveže. Zbog toga se povremeno okrećem nekim drugim sredstvima. Jedno od njih je i puder za telo.
Borotalco puder (DM, 100gr, akcijska cena 194 dinara) sa svojim karakterističnim mirisom se već dugo koristi kako bi upijao znoj, negovao i osvežavao kožu i činio je mekom.
Ako kažem da je Borotalco brend nastao od Borotalco Roberts pudera koji je prisutan još od 1904.godine onda možete pomisliti kakav je kada se održao toliko vremena.
Iako ja Borotalco puder koristim prvenstveno tokom toplih dana nakon tuširanja jer on brže suši mokru kožu, upija vlagu i ostavlja mirisni trag i svežinu, on ima još mnogo, mnogo primena. Na primer, može se koristiti posle brijanja (čak i posle neprijatne/bolne depilacije) kako bi umirio kožu i umanjio iritacije, kao podloga za ruž za usne (da se boja ne bi razlivala preko ivica) ili senku za kapke (kako bi duže ostala nepromenjena). Takođe, puder ima još jednu praktičnu primenu - naime, njegova mala količina posuta u obuću osigurava svežinu tokom čitavog dana.
Uz sve to moram da dodam i činjenicu da puder ne zapušava pore i koža može slobodno da diše - to ukazuje da ga čak i najosetljivija koža dobro podnosi. A kako i ne bi kada je njegova prvobitna uloga bila namenjena bebama.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...