четвртак, 13. август 2015.

Balea Med šampon za osetljivu kožu glave

     U zadnjih par godina često mi se dešava da, bez obzira na kvalitet šampona, reakcija na njega bude neprijatna. Zbog toga sam se i obradovala kada sam od sestre dobila na poklon Balea Med šampon za osetljivu kožu glave (300ml).
     U pitanju je klinički ispitan šampon sa neutralnim pH (5,5), spravljen bez alkalnih sapuna i namenjen svakodnevnom korišćenju. Od sastojaka se pored provitamina B5 koji štiti kožni epitel, pospešuje regeneraciju ćelija, sprečava i ublažava iritacije i daje kosi sjaj i elastičnost, mogu izdvojiti Tocopherol tj.vitamin E (utiče na aktiviranje mikrocirkulacije kože glave koja je važna za rast kose), Citric Acid (održava pH balans šampona, skida prljavštinu i ulja i čini da vlasi izgledaju sjajnije) i Glycerin (omekšava kosu i doprinosi njenoj hidrataciji).             
    Tekstura je lagana, prozirno-bele boje i prijatnog osvežavajućeg mirisa. Potrebna je mala količina šampona da se dobije bogata pena, a kosa dobro opere. 
    Iako je šampon namenjen svakodnevnom korišćenju ja ga upotrebljavam svaki treći dan jer nemam potrebe da to češće činim - moja kosa je (uslovno rečeno) normalna i ne masti se i najveći razlog što je relativno često perem je moj subjektivni osećaj prljavštine, posebno sada u toku leta. 
    Inače, šampon je toliko blag da nema nikakve šanse da izazove neprijatne reakcije. Posle njega kosa je meka i laka za oblikovanje. Uz to, ne postoje problemi oko rasčešljavanja mokre kose. 
    I pored svega toga moram da napomenem da sam šampon nije dovoljan za utisak savršene nege - potrebno je i korišćenje manje količine regeneratora da bi se to postiglo.

Boja za kosu INFINITY 5 oo /Intenzivna svetlo smeđa/

Priznajem da, kao i mnoge žene kojima kosa sedi, imam problem da dobro ofarbam izrasli deo jer uvek ispadne različit od ostatka kose (pošto ...