петак, 20. новембар 2015.

Parfum d` Empire Cuir Ottoman

Kada bi me pitali koji mi se parfem najviše dopada u parfimeriji Metropoliten, ne bih znala šta da kažem. Naime,  postoji nekoliko u užem izboru, a jedan od njih je Cuir Ottoman - pravi primer orijentalnih nota. Uostalom, takvi su i svi parfemi brenda Parfum d` Empire jer imaju upečatljiv ton egzotičnog, prepun esencija koje su zbog svojih svojstava bile cenjene u doba moćnih imperija.
Cuir Ottoman predstavlja mešavinu u kojoj iris, egipatski jasmin, balsamske smole, vanila, tonka bean i tamjan doprinose magičnoj haremskoj atmosferi.
Ono što će za mnoge biti mana ovog parfema za mene je vrlina. U pitanju je snaga mirisa - istina je da se radi o (za neke) preintenzivnom parfemu koji ne bi trebalo da se koristi u uobičajenim količinama (dovoljna je samo jedna kap), ali.... sve zavisi od ukusa.
Takođe, moram da spomenem i dugotrajnost koja se proteže na čitavih osam časova tokom kojih se prvo javlja miris kože, a zatim joj se pridružuje vanila sa daškom irisa, jasmina i balsamske smole.
Parfem je uniseks, ali koliko znam, više ga koriste muškarci. To naravno mene se sprečava da budem zaljubljena u njega i da kad god ga osetim pomislim na istočnjačku magiju u kojoj je sve moguće. Baš kao u pričama iz 1001 noći.
PS.Fotografija je preuzeta sa www.metropoliten.rs

Mesečeva dijeta - pun Mesec 19.februara 2019.

     Sutra, 19 . februara 2019.  u  16h 53min  počinje Mesečeva mena -  pun Mesec . To predstavlja još jednu priliku za gubitak suvišnih...