среда, 11. новембар 2015.

Jesenja pravila nege za "novu" kožu

Došlo je vreme da se odbaci "letnja" koža i da ten dobije ono što zaslužuje - odgovarajuću negu. Naime, efekti izlaganja suncu su prisutni na koži koja verovatno vapi za drugačijom rutinom kako bi se popravila nastala šteta pre nego što ona postane problem.
Na prvom mestu je piling koji treba da bude blag zbog još prisutnih sunčanih dana. Iako postoji bezbroj preparata koji imaju svoju ulogu u dobijanju "nove" kože ja se najčešće odlučujem za piling sa sodom bikarbonom. Ne samo da je jeftin, već je i efikasan, a u isto vreme i blag. Šta ćete više....
Mnogi preporučuju pilinge i tretmane sa voćnim kiselinama koji su zaista efikasni, ali da li su oni zaista dobri u aktuelnom periodu - ja ih zbog svoje osetljive kože izbegavam i praktikujem tek kada nastupi prava zima.




Retinol takođe može dobro doći u ispravljanju grešaka nastalih delovanjem sunčevih zraka. 









U negu treba ubaciti i preparate sa vitaminom C koji će ne samo posvetliti kožu i ukloniti neprijatne mrlje sa nje, već će joj dati novi život i sjaj. 




Naravno, ne treba zaboraviti ni kreme sa zaštitnim faktorom. Iako sunce nije toliko jako kao tokom letnjeg perioda ono se ne sme zanemariti. 

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...