недеља, 08. новембар 2015.

Novo! Monoi ulje za lice, telo i kosu

Čim sam u veledrogeriji Lilly videla novo ulje za lice, telo i kosu prosto sam morala da ga kupim (100ml, akcijska cena 1.039 dinara).
Osnovu sadržaja čine ulje jojobe koje ima hranljivo i protivupalno dejstvo, kokosovo ulje sa svojim regenerativnim svojstvima namenjeno za negu suve i osetljive kože, bisabolol (aktivni sastojak kamilice) koji smiruje iritiranu kožu i sprečava njene infekcije, vitamin E (antioksidans) i Gardenia Tahitensis Flower (cvet Tiare koji se inače koristi u vencima dobrodošlice na Tahitiju) za hidrataciju i zaštitu kože i kose.
Iako je Monoi ulje namenjeno za negu kože lica koju revitalizuje i poboljšava joj elastičnost, ja sam zbog prisustva parfema u sadržaju bila malo uplašena zbog moguće iritacije pa sam se usmerila na negu kose.
Postoje dva načina upotrebe ulja za negovanje kose. Prvi je hranljiva maska - ulje se nanese na suvu kosu i vlasište, ostavi na njoj oko 15 minuta, posle čega sledi uobičajeno pranje sa šamponom. Drugi način je povezan sa željom za postizanjem glatke i sjajne kose - par kapi ulja se nanese na dlanove i utrlja u vlažnu kosu posle pranja, a potom se kosa osuši.
Moja kosa je suva i prilično oštećena (bez obzira koliko se trudim oko nje). Zbog toga sam se i usmerila na negu sa uljima kako bih joj dodala na kvalitetu. Monoi ulje sam koristila i kao masku (posle koje se kosa lakše oblikuje) i kao dodatni tretman posle pranja kose pri čemu mi se posebno dopada činjenica da ulje ne lepi kosu i ne čini je masnom iako sam ga nanosila na celu dužinu. Postignuti svilenkasti sjaj kose je ostao prisutan do sledećeg pranja uz urednu frizuru.
Da ne zaboravim - ulje sam jednom koristila i kao negu za telo posle tuširanja. Utrljala sam ga u vlažnu kožu i.... ne samo da sam imala utisak nove meke kože, već je i prijatan egzotični miris ostao dugo prisutan na njoj.

Mesečeva dijeta - pun Mesec 19.februara 2019.

     Sutra, 19 . februara 2019.  u  16h 53min  počinje Mesečeva mena -  pun Mesec . To predstavlja još jednu priliku za gubitak suvišnih...