недеља, 22. новембар 2015.

Da li može da se popravi tekstura kože?

Neujednačena tekstura kože je obično rezultat viška izumrlih ćelija na površini, a to može učiniti da određena područja budu gruba na dodir ili da imaju "mrtav" ten. Pored izumrlih ćelija nagomilanih na koži i preterano izlaganje suncu zna da uzrokuje grublju kožu. Takođe i prirodno starenje kože, kao i pušenje mogu loše uticati na kvalitet teksture, kao i na tonus.
A kako dobiti glatku teksturu kože i da li je to moguće? Postoji mnogo načina, a ja ću nabrojati neke od njih.





Najbolje rezultate daju laserski tretmani koji pomažu ne samo da koža dobije bolju teksturu, već i zdraviji ten.



Pilinzi sa voćnim kiselinama kod kuće ili hemijski kod dermatologa dobri su za uklanjanje mrtvih ćelija kože, potsticanje regeneracije, umanjenje površinskih bora i dobijanje savršene teksture kože.




Dodavanje vitamina C u dnevnu rutinu ne samo da će poboljšati teksturu kože, već će i ukloniti neželjene pigmentacije i obnoviti elastičnost.



Na kraju moram da kažem da ma koliko se trudili da u kućnim uslovima i mehaničkim (površinskim) pilinzima popravimo kvalitet teksture kože, mala je verovatnoća da ćemo uspeti u tome. Za odgovarajuće efekte treba stručnjak koji će to učiniti na pravi način.

Naravno, preparati sa visokim SPF, bez obzira na godišnje doba, predstavljaju prioritet jer štetni sunčevi zraci imaju veliki uticaj ne samo na teksturu, već i na sam kvalitet kože.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...