четвртак, 24. новембар 2016.

L'Oreal ELVITAL Color-Glanz 2in1

Pošto svi moji prijatelji znaju koliko volim kozmetiku, kao i preparate za negu, svaki put kada dođu sa puta donose mi po koji poklon. Tako sam pre izvesnog vremena dobila i L'Orealov šampon za negu i sjaj bojene kose (namenjen za nemačko tržište).
U pitanju je 2u1 proizvod koji u sebi ima osobine i šampona i regeneratora i koji (po proizvođaču) deluje na tri nivoa:
I. Pomaže da bojena kosa što duže zadrži željenu nijansu.
II. Sa UVA/UVB filterima štiti kosu od štetnih sunčevih zraka.
III. Hranljivi koncentrat intenzivno neguje kosu doprinoseći njenom zdravom izgledu, kao i sjaju.
Ipak, ako se pogledaju sastojci mora se javiti sumnja u tvrdnje proizvođača - naime, u preparatu se nalaze i Sodium Laureth Sulfate (iako spada u grupu blažih sulfata postoji mogućnost iritacije kože glave, kao i nepovoljno delovanje na boju kose), Fumaric Acid (u EU klasifikovana kao iritant) i Salicylic Acid (sa dejstvom na kožu glave sa koje uklanja mrtve ćelije obnavljajući vlasište kose - najbolja u rešavanju problema peruti).
Tekstura šampona/regeneratora je kremasta, bele je boje i prijatnog cvetnog mirisa.
Ja sam samo jednom upotrebila ovaj L'Orealov proizvod i mogu da kažem da mi je posle njega kosa omekšala i imala jači sjaj - ipak, moram priznati da je došlo i do njenog isušivanja (istina, ne nešto drastično).
Na kraju želim da zaključim da je i pored iritirajućih sastojaka - koji meni nisu zasmetali - šampon preslab za moju suvu kosu pa bi... možda... trebalo da nakon njega upotrebim neki balzam bogate teksture ili... da ga nekom poklonim.

Novo u DM-u! HERBAL ESSENCES šampon sa arganovim uljem

Kada sam u DM -u videla novitete tj. HERBAL ESSENCES proizvode za kosu odmah sam odlučila da kupim šampon (ionako mi je stari bio pri kr...