субота, 12. новембар 2016.

DIY maska sa maslinovim uljem za suvu i oštećenu kosu

Maslinovo ulje, bogato nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima A, E, D, F i K, poseduje lekovita svojstva ne samo kada je zdravlje u pitanju, već i kada se radi o lepoti. Posebno se ističe njegova delotvornost u nezi kose koju oporavlja u kratkom vremenskom roku, a takođe - posle tretmana sa uljem - kosa postaje elastičnija i otpornija na oštećenja. 
Ulje se može koristiti samostalno (tada se nanosi na kosu i drži na njoj više sati), a može biti i sastavni deo neke DIY maske. Jedna od takvih je i maska koja u svom sastavu osim maslinovog ulja sadrži i dva jajeta.
Prvo treba blago zagrejati ulje (5 kašika ako se radi o dužoj kosi, a ako je u pitanju kratka kosa uzimaju se 3 kašike ulja i 1 jaje), a zatim ga pomešati sa dobro umućenim jajima. Dobijena smesa se nanese na kosu, kao i na teme. Zatim sledi umotavanje kose plastičnom kesom (ili kapom za kupanje). Posle pola sata maska se spere mlakom vodom, a kosa se opere nekim blagim šamponom nakon koga nije potrebno koristiti balsam.
Efekti se najbolje vide po glatkoj i oživljenoj kosi, koja posle par upotreba maske postaje - zdravija, jača i sjajnija.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...