уторак, 15. новембар 2016.

Balea krema za čišćenje suve i osetljive kože sa bademovim uljem

Kako godine prolaze moja koža postaje sve suvlja, a samim tim i problematičnija za negu. Zbog toga se trudim da što više koristim preparate koji joj, ako neće doneti poboljšanje, ono bar neće napraviti štetu.
To je i razlog što sam kupila ovu Balea kremu za čišćenje kože (DM, 150ml, 199 dinara).
U pitanju je preparat namenjen suvoj i osetljivoj koži koji u svom sastavu, između ostalog, ima i bademovo ulje (za negu kože, kao i održavanje njene elastičnosti), hamamelis (sa antioksidativnim i antimikrobnim dejstvom), ekstrakt dinje (za umirivanje osetljive kože), Decyl Oleate (za omekšavanje kože), vitamin E (antioksidans) i glicerin (za bolju hidrataciju).
Tekstura je gusta, bele je boje i u sebi ima male crvene perlice koje se pri korišćenju odmah rastvore.
Iako je krema namenjena čišćenju suve i osetljive kože ona u sebi sadrži i Alcohol Denat koji baš kod takve kože izaziva iritacije tako da je treba upotrebljavati sa oprezom. 
Ono na šta će mnogi imati zamerku je delotvornost kreme - naime, ona je najefektnija kada su u pitanju osobe koje, kao i ja, ne mare mnogo za make-up (obično upotrebljavam samo hidratantnu ili blago toniranu kremu i sjaj za usne u boji). U slučaju malo "jače" šminke je bolje koristiti micelarnu vodu ili neko sredstvo na bazi ulja.
Kremu sam upotrebljavala par puta, čisto da isprobam njeno delovanje i mogu da kažem da mi je nakon spiranja vodom, koža bila malo iritirana. 
Ako izuzmemo spomenutu neprijatnost koja je (možda) posledica moje specifične kože ili (možda) prisustva alkohola u kremi, ne želim da dajem svoj konačni sud o njoj. Najbolje je da je svako isproba i da se uveri da li mu ona (ne)odgovara.

IT'S SKIN hranljiva krema sa kolagenom - Made in Korea

Iako zaista vodim računa o svojoj suvoj i starijoj koži tokom zime često se dešava da je ona u groznom stanju. Pod tim podrazumevam veću...