уторак, 9. август 2016.

Mixa Hyalurogel za intenzivnu hidrataciju

Iako se trudim da zbog štetnih sunčevih zraka sve poslove obavim do 11h to uvek ne uspevam. Zbog toga mi se povremeno pojavljuje crvenilo na koži iako koristim kremu sa visokim SPF. To je najveći razlog što sam odlučila da kupim ovu Mixa gel kremu za intenzivnu hidrataciju (DM, 50ml, akcijska cena 585 dinara) i umirivanje iritirane kože.
Kao što je poznato, Mixa je francuski brend osnovan 1924.godine - ime mu potiče od latinske reči miscere koja se može prevesti kao "stvaranje mešavine pravih sastojaka".
Mixa je namenjena osetljivoj koži i sadrži delotvorne materije za maksimalni učinak. Podrazumeva se da u svom sadržaju nema štetnih sastojaka kao što su parabeni, alkohol ili veštačke boje.
Gel krema je namenjena intenzivnoj hidrataciji osetljive normalne i dehidrirane kože. Obogaćena je hijaluronskom kiselinom koja je bioaktivni hidratantni sastojak za vezivanje većih količina vode u koži i davanje čvršćeg izgleda, a pored nje sadrži i glicerin za dodatnu hidrataciju, Squalane koji pospešuje rast novih ćelija kože, Copper Gluconate za izgradnju kolagena, Magnesium Aspartate za vitalnost kože i Zinc Gluconate zbog antibakterijskog delovanja. 
Tekstura gel kreme je lagane, bele boje i neutralnog mirisa. Lako se razmazuje i brzo upija.
Kremu koristim i kao dnevnu i kao večernju negu, s tim što tokom dana preko nje nanosim dodatnu SPF zaštitu. 
Već posle par dana sam osetila efekte upotrebe - koža je počela da se smiruje (nema više mnogo crvenila kao ranije), mekša je i izgleda zategnutije (zbog optimalne hidratacije). Ujutru, posle buđenja osećam tanki masni film na koži koji se posle umivanja gubi dok koža zadržava mekoću. Još kada bi krema imala i visok SPF bila bi savršena, ali....i ovako je solidna.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...